Boka tid

Behandling med Botulinumtoxin A

Hur går den till?
Vid en konsultation ska din behandlare informera dig om behandlingseffekten och olika behandlingsalternativ. Din behandlare i samråd med dig ska lägga upp en behandlingsplan för att uppnå ett naturligt resultat. Du ska också få information om eventuella biverkningar och komplikationer. 
Du erbjuds kostnadsfritt återbesök 2 – 3 veckor efter behandlingen.
Att tänka på före besöket.
Du ska vara frisk, inga sår eller hudutslag i det behandlade området. Du ska inte vara gravid/ammande och ej under 18 år gammal.
Vanligen förekommande biverkningar är svullnad, rodnad, blåmärke, lätt till måttlig huvudvärk, stickningar och klåda i behandlingsområde. Dessa biverkningar går oftast över inom 3 dagar.
Att tänka på efter besöket.
Du ska hålla dig upprätt i 2 timmar efter behandlingen. Du ska inte massera eller utsätta behandlat område för tryck i 48 timmar. Du ska undvika alkohol, solning, bastu och hård träning i 48 timmar efter behandlingen.

Trådlyft

Vad är Trådlyft?
Trådlyft är en modern och säker behandling inom estetik. Trådlyft är en mindre invasiv metod för att lyfta upp huden och öka hudens elasticitet i önskade områden utan att lägga till volym.
Trådarna består av PDO ( Polydioxanone ), vilket är ett vävnadsvänligt syntetiskt material som används inom sjukvården och är väl beprövat och säkert. PDO trådar är biologiskt nedbrytbara vilket innebär att kroppen bryter ner trådarna efter en tid beroende på tjocklek och placering. Resultatet blir att huden stramas upp genom ett mekaniskt lyft och effekten förbättras över en tid pga att PDO – trådar stimulerar hudens kollagenproduktion.
För att uppnå ett märkbart resultat kombinerar man två olika sorters trådar under en behandling. Tjocka trådar med hullingar som kallas Cog eller Barbed och tunnare variant av trådar som kallas Monotrådar ( Screw, Monoeye ).
Hur går behandlingen till?
Behandlingen utförs under en lokal bedövning genom att trådarna förs in under huden med hjälp av en kanyl. En del av resultatet märks direkt efter utförandet men maximal effekt uppnås efter 3 – 6 månader. Hållbarhetstiden är upp till 1 – 2 år. Ålder och livsstil med t.ex. rökning och intensiv träning, är sådana faktorer som kan förkorta hållbarhetstiden. Genom att göra en ny behandling, en så kallad ”touch up” efter 6 – 9 månader så ökar hållbarheten för resultatet avsevärt.  En ”touch up” går att boka inom det första året efter din behandling och kostar mindre än den första behandlingen. 
Vanliga behandlingsområden är ögonbryn, kind, käklinje, hakpartiet och hals.
Olika typer av tunna, släta Monotrådar kan användas i huden runt munnen och under ögonen för att boosta kollagenproduktion och strama upp huden i dessa områden.
I samband med en konsultation görs en bedömning kring hur många trådar som behövs för bästa resultat. Vid behov kompletteras dessa kostnadsfritt vid återbesök.
Att tänka på före besöket.
Du ska vara frisk, inga sår eller hudutslag i det behandlade området. Du ska inte vara gravid/ammande och ej under 18 år gammal. Undvik blodförtunnande och antiinflammatoriska läkemedel 7 dagar innan behandlingen (rådgör med din läkare).
Efter behandlingen med trådlyft.
Du kommer få råd för tiden närmast efteråt.
Vanligen förekommande biverkningar är blåmärken, svullnader i och kring behandlingsområdet, smärta efter behandlingen och känsla av stramhet. Dessa är övergående inom 3 veckor.
Undvik smink och att röra vid det behandlade området i 24 timmar efter behandlingen. Under de första 3 veckorna ska du undvika intensiv träning, bastu, tunga lyft och andra ansiktsbehandlingar. Utsätt inte behandlat område för solarium/solning tills eventuellt blåmärke har försvunnit. Du ska undvika tandvårdsingrepp 2 veckor innan och 3 veckor efter behandlingen.

Behandling med hyaluronsyra fillers

Hyaluronsyra injicerbara produkter används för att korrigera volymförlust, förbättra utseendet på linjer eller ändra proportioner. De består huvudsakligen av vatten, hyaluronsyra, bedövningsmedel och stabiliserande molekyler som BDDE. Stabiliserande ämne BDDE tillsätts för att motverka att hyaluronsyran bryts ner för fort i kroppen.
Exempel på områden som kan behandlas med fillers är läppar, sura mungipor, nasolabiala veck, kindben, haka, käklinje, tear through, rynkor och linjer.
Hur går behandlingen till?
Efter en lokal bedövning injiceras produkten genom en nål under huden. Hur djupt man lägger in fillers beror på behandlingsområdet. Under behandlingen kan du uppleva en viss smärta, stickande eller tryckande känsla.
Resultat av behandlingen med HA fillers är omedelbart och är synligt i upp till 6 – 12 månader. Tiden varierar beroende på hudens tillstånd, behandlat område och livsstilsfaktorer som solning och rökning. Den genomsnittliga hållbarheten av läppbehandlingar är kortare än för behandlingar av andra områden.
Biverkningar.
Behandling med Hyaluronsyra fillers är inte riskfri. Under konsultationen ska du få information om eventuella biverkningar och komplikationer. Vanligen förkommande biverkningar är svullnader och blåmärken i behandlingsområdet, som brukar gå över inom 1 – 2 veckor.
Att tänka på före besöket.
Du ska vara frisk, inga sår eller hudutslag i det behandlade området. Du ska inte vara gravid/ammande och ej under 18 år gammal. Undvik blodförtunnande och antiinflammatoriska läkemedel 7 dagar innan behandlingen (rådgör med din läkare). Undvik behandlingar i tänder och munhåla 2 veckor innan och efter behandlingen.
Tänk på att du inte ska blanda olika märken av HA fillers inom 3 månader i samma område eller närområdet.
Att tänka på efter besöket.
Undvik smink och att röra vid det behandlade området i 24 timmar efter behandlingen. Undvik intensiv fysisk aktivitet, bastu och intag av alkohol i 48 timmar efter din behandling. Utsätt inte behandlat område för solarium/solning tills eventuellt blåmärke har försvunnit. Undvik massage och hudbehandlingar de närmsta 2 veckorna.

Skinbooster och Mesoterapi som Biorevitaliserande behandling

Fiberproteiner kollagen och elastin är huvudkomponenter i en bindväv och ger stadga, struktur och elsticitet i kroppsvävnader som hud, ben, senor, brosk och blodkärl. Huden består till 70 % av kollagen.
I takt med att kollagenproduktionen minskar med ålder förlorar huden sin struktur, vilket resulterar i synliga rynkor. Efter 25 års ålder minskar kollagenproduktion med ca 1 % varje år. Rökning/snusning, ohälsosam mat och UV – strålar förstör befintligt kollagen och minskar kollagenproduktion i förtid.
Både Skinbooster och Mesoterapi innefattar behandlingar som tillför huden aktiva ingredienser, vilket i sin tur stimulerar hudceller att producera kollagen och elastin och med hjälp av hyaluronsyra, som är den vanligaste komponenten i skinbooster, bibehåller fukt i huden.
Mesoterapi är en injektionsteknik som används för att tillföra huden långtidsverkande biorevitaliserande cocktail med hjälp av flera små nålar.
Skinbooster är en typ av mesoterapi som innehåller mer stabiliserad Hyaluronsyra, vilket betyder att färre behandlingar behövs för att se skillnad.
Efter behandlingen blir huden slätare med förbättrad spänst och ökad elasticitet samt ökad volym och lyster.
Vem kan göra dessa behandlingar?
Biorevitalisering passar för dig som har torr hud med nedsatt spänst och elasticitet. Har man en åldrad hud med befintliga ålderstecken eller vill förebygga uppkomst av rynkor på en yngre hud så blir man alltid nöjd med resultat efter Skinbooster/Mesoterapi behandling. I samband med en konsultation ska din behandlare i samråd med dig planera en optimal behandling som svarar just dina behov.
Hur ofta ska man göra Biorevitaliserande behandlingar?
I regel rekommenderas en kur av 2 – 4 behandlingar med 2 - 4 veckors intervall. För att upprätthålla resultat ska man upprepa enstaka behandlingar 3 – 4 gånger per år.  
Att tänka på före besöket.
Du ska vara frisk, inga sår eller hudutslag i det behandlade området. Du ska inte vara gravid/ammande och ej under 18 år gammal. Undvik blodförtunnande och antiinflammatoriska läkemedel 7 dagar innan behandlingen (rådgör med din läkare).
Att tänka på efter behandlingen.
Undvik smink och att röra vid det behandlade området i 24 timmar efter behandlingen. Undvik intensiv fysisk aktivitet, bastu och intag av alkohol i 48 timmar efter din behandling. Utsätt inte behandlat område för solarium/solning tills eventuellt blåmärke har försvunnit. Undvik massage och hudbehandlingar de närmsta 2 veckorna.
Vanliga biverkningar.
Du kan få rodnad, svullnad, blåmärke i behandlingsområdet, vilket är oftast övergående inom 3 dagar. Blåmärken brukar gå över inom 1 – 2 veckor.
Viktigt att tänka på för att få bästa resultat av din behandling:
Det är väldigt bra att se över sin kost för att stödja kollagenstimulering inifrån. Genom att minska intag av synligt och tillsatt socker skyddar man kollagen och elastin mot glykering. Vitamin C är en kofaktor för enzymer som är nödvändiga för kollagenogenes. Vitamin C finns i de flesta grönsaker, frukter och bär och intaget av dessa livsmedel ger bättre förutsättningar för optimalt behandlingsresultat. Glöm inte att dricka rikligt med vatten eftersom Hyaluronsyra som tillsätts huden binder mycket vatten och tillför huden fukt.

PRP

PRP – Platelet Rich Plasma eller ”Vampyrbehandling” är en trygg och effektiv behandling som länge använts inom sjukvården vid idrottsskador och ledproblem. Vid estetiska behandlingar har PRP använts för att stimulera hårtillväxt och öka produktion av kollagen och elastin i huden.
PRP är blodplasma med höga koncentrationer av trombocyter och är en kraftfull cocktail av tillväxtfaktorer och cytokiner som stimulerar celldelning, uppbyggnad av vävnad och påskyndar läkning. Genom att injicera en trombocytrik blodplasma i hårbotten, ökar blodcirkulationen och tillväxtfaktorer aktiverar stamcellerna kring hårsäckarna vilket gör att svaga hårsäckar stimuleras och återaktiveras. Håravfall minskar och resultatet blir ett starkare och tjockare hår.
PRP kan även injiceras i ansiktet för att boosta upp produktion av kollagen och elastin i huden vilket leder till att huden blir slätare med ökad elasticitet och mer lyster.
Hur går en PRP – behandling till?
Under ditt besök tas en liten mängd blod, liknande som vid ett vanligt blodprov. Med hjälp av en centrifugmaskin separeras de röda blodkropparna och vita blodkropparna från plasma med mycket blodplättar och tillväxtfaktorer. Efter en lokalbedövning injiceras den trombocytrika plasman med små stick i huden.
Vem kan göra PRP – behandling?
Eftersom PRP kommer från ditt eget blod minimeras risken för infektioner och allergiska reaktioner. Du ska vara frisk, inga sår eller hudutslag i det behandlade området. Du ska inte vara gravid/ammande och ej under 18 år gammal.
Inför besöket
Håret ska vara nytvättat, undvik vax eller spray i håret vid PRP i hårbotten. Drick rickligt med vätska ett par dagar innan din behandling. Det är viktigt att du undviker blodförtunnande och antiinflammatoriska läkemedel 7 dagar innan behandlingen (rådgör med din läkare).
Biverkningar
Du kan få rodnad, svullnad och blåmärke i det behandlade området, vilket är oftast övergående inom 3 dagar. Blåmärken försvinner inom 1 - 2 veckor.
Efter besöket
Undvik smink, hårvårdsprodukter och att röra vid det behandlade området i 24 timmar efter behandlingen. Efter PRP i hårbotten kan du tvätta håret tidigast en timme efter din behandling. Undvik intensiv fysisk aktivitet, bastu och intag av alkohol i 48 timmar efter din behandling. Utsätt inte behandlat område för solarium/solning tills eventuellt blåmärke har försvunnit.  

 Våra certifieringar

Alla våra behandlare är legitimerade sjuksköterskor
  • Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige